Internet

Internet

Een snelle en stabiele internetverbinding is vandaag de dag ontzettend belangrijk. Dit geldt natuurlijk al helemaal voor studenten. Nu het onderwijs steeds meer online aspecten kent is het internet eigenlijk onmisbaar geworden. Behalve dat het internet zeer nuttig is tijdens de studieperiode, is het ook leuk (en soms te leuk). Het kiezen van de juiste internetprovider is belangrijk voor een goede internetverbinding bij jou thuis. Maar, hoe kies je de juiste internetprovider? Daarnaast wil je misschien meer uit het internet halen en bijvoorbeeld een eigen website maken, alleen weet je niet precies hoe je dit doet? Op deze pagina lees je er alles over.

Internetproviders

Internet is simpelweg onmisbaar vandaag de dag. Het is daarom belangrijk om een goede internetverbinding in huis te hebben. Behalve dat je graag een snelle en stabiele verbinding wil hebben, is het ook wel zo prettig als het een beetje betaalbaar is. Bij het kiezen voor de juiste internetprovider zijn er dan ook een aantal punten waar je op moet letten. Bijvoorbeeld:

  • Welke snelheid heb ik nodig?
  • Wat zijn de verschillende internetproviders en wat bieden ze aan?
  • De verschillende soorten internetaansluitingen
  • Internet vergelijken

Op deze pagina vind je meer informatie en tips over de verschillende internetproviders.

Sociale netwerken

Miljoenen mensen maken dagelijks gebruik van verschillende sociale netwerken. Deze sociale netwerken worden voor verschillende typen profielen gebruik. Denk bijvoorbeeld aan informele profielen, zakelijke profielen of recreatieve profielen. Houdt er rekening mee dat ook steeds meer bedrijven gebruik maken van sociale netwerken. Sommige werkgevers zoeken nieuwe werknemers eerst op via social media, dus een beetje imago management is zeker op zijn plaats. Je wil die goede baan tenslotte niet mislopen door een paar foto’s van jezelf in een dronken bui. Wil je toch je profiel verwijderen en weet je niet precies hoe je dat moet doen? Kijk dan op deze pagina voor meer tips en info over sociale netwerken.

Studentenradio

Naast een nieuwsblad voor informatieverschaffing hebben sommige grote opleidingsinstituten ook een studentenradio. Studentenradio levert informatie over allerlei zaken waar studenten zich mee bezig houden. Denk bijvoorbeeld aan caférecensies, informatie over politieke besluiten in het hoger en wetenschappelijk onderwijs en een discussieforum. Het doel van studentenradio is om studenten van nieuws te voorzien, vanuit het perspectief van studenten. Studentenradio is ook wel radio van en voor studenten. Op deze pagina vind je meer informatie over studentenradio.

Website maken

Het maken van een website is eenvoudiger dan je misschien zal denken. Toch zijn er wel een aantal punten waar je rekening mee moet houden en is enige kennis van zaken zeker niet onbelangrijk. Om te beginnen heb je een server nodig voor je website, ook wel de domeinnaam en webhosting. De kosten voor een domeinnaam en de webhosting zijn niet zeer hoog, maar ook niet gratis. Hou hier dus rekening mee. Vervolgens is het belangrijk om de website te ontwerpen. Er zijn verschillende sitebuilders waarmee je eenvoudig een website in elkaar kunt zetten. Wil je zelf aan de slag gaan, dan is het handig om eerst zelf wat informatie op te zoeken. Op deze pagina vind je meer informatie en handige links voor het maken van een website.

Software voor studenten

Software is onmisbaar voor studenten. Denk maar aan de Microsoft Office programma’s als Word, Excel en PowerPoint of het statistiekprogramma SPSS. Daarnaast is antivirus software ook onmisbaar op jouw laptop of pc. Helaas zijn al deze softwareprogramma’s niet gratis. Gelukkig kan je als student wel korting krijgen bij de aanschaf van deze software. Eén van de bekendste en grootste softwarewinkels voor studenten is surfspot. Via surfspot is het mogelijk om als student je noodzakelijke softwareprogramma’s voor zeer goedkope prijzen aan te schaffen. Op deze pagina vind je meer informatie over software voor studenten.