Verzekeringen

Verzekeringen

Overzicht van artikelen gerelateerd aan verzekeringen

Als student is het belangrijk om jezelf te verzekeren, maar je wil natuurlijk niet te veel betalen voor je verzekeringen. Is een doorlopende reisverzekering wel echt noodzakelijk? Of is het verstandiger om een gewone reisverzekering af te sluiten? Welke autoverzekering moet je kiezen voor jouw auto? Wat wordt er allemaal gedekt met een inboedelverzekering en wat door een WA verzekering? Welke studentenzorgverzekering past het beste bij jou? Het antwoord op deze vragen en meer informatie over verzekeringen voor studenten vind je op deze pagina.

Autoverzekering

Als in je in Nederland een auto bezit ben je verplicht om deze te verzekeren. Je kunt dan kiezen uit een aantal verschillende verzekeringen, waaronder:

  • WA(M) verzekering: Dit is ook wel de wettelijke aansprakelijkheidsverzekering voor motorvoertuigen. Deze WA(M) verzekering dekt de schade die jouw voertuig toebrengt aan derde, maar niet de schade de je motorvoertuig zelf oploopt. De premies van een WA(M) verzekering zijn laag en daarom met name zeer geschikt voor een oude auto met een lage dagwaarde.
  • WA-plus, WA-extra: De WA-plus of WA-extra verzekeringen verschillen per verzekeringsaanbieder. Met deze verkeringstypen ben je verzekerd tegen bepaalde calamiteiten zoals natuurverschijnselen of auto-inbraak.
  • All-risk verzekering: Een all-risk verzekering dekt alle schade aan je auto. Ook wanneer je zelf verantwoordelijk bent. Let er wel op dat je premie omhoog kan gaan in het geval van schade.
Voordat je een autoverzekering afsluit is het verstandig om de verschillende verzekeringen eerst goed met elkaar te vergelijken. Ben je op zoek naar een autoverzekering maar weet je niet goed welke je moet kiezen? Kijk dan op deze pagina voor meer informatie en vind de geschikte autoverzekering voor jouw auto.

Inboedelverzekering

Een inboedelverzekering verzekerd de inboedel in je huis tegen schade of diefstal. De voornaamste reden om een inboedelverzekering af te sluiten is brandschade. Wil je een inboedelverzekering voor jouw gemeenschappelijke woning? Spreek dit dan af met de huisbaas of verhuurder en doe dit samen met huisgenoten. Tot de inboedelverzekering behoren ook huisdieren en voertuigen zonder motor, met uitzondering van bromfietsen. Let er op dat zaken als contant geld niet mee worden verzekerd in een inboedelverzekering. Kijk op deze pagina voor meer informatie over zaken als de dekkingen de uitbetaling van een inboedelverzekering.

Reisverzekering

Veel binnenlandse verzekeringen en polissen gelden niet meer in het buitenland. Het is daarom aan te raden om een reisverzekering af te sluiten als je gaat studeren, stage gaat lopen of gewoon op vakantie gaat naar het buitenland. Let er wel op dat in het geval van een buitenlandse stage of studie het een voorwaarde is jezelf niet te vestigen in het buitenland. Op het moment dat je dat wel doet is je reisverzekering niet meer geldig. Een reisverzekering is ook aan te raden voor een kortere reis naar het buitenland, zoals een weekendje weg of een stedentrip. Met een doorlopende reisverzekering ben je gedekt voor al je reizen naar het buitenland. Een doorlopende reisverzekering wordt aangeraden als je vaker dan 2 keer per jaar naar het buitenland gaat. Op deze pagina vind je meer informatie en handige links voor jouw reisverzekering.

Uitvaartverzekering

Je uitvaart is misschien nog heel ver weg (gelukkig!), maar toch is het verstandig om alvast na te denken over je uitvaartverzekering. Ongeveer 70 procent van de Nederlanders heeft een uitvaartverzekering. Misschien verwacht je het niet, maar een groot percentage hiervan zijn jongeren en studenten. Als je op jonge leeftijd je uitvaartverzekering afluist biedt dat een levenslang voordeel, namelijk een lage maandelijkse premie. Probeer een uitvaarverzekering te vinden waarbij je de polis kan aanpassen. Dit is aan te raden, zeker gezien het feit dat je nog flink wat jaren voor de boeg hebt waarin er van alles kan veranderen. Je hebt verschillende vormen van uitvaartverzekeringen. Ben je benieuwd welke vormen? Kijk dan op deze pagina voor meer informatie en handige links over uitvaartverzekeringen.

WA verzekering

De WA verzekering, ook wel wettelijke aansprakelijkheidsverzekering, dekt je voor de schade die ontstaat na het veroorzaken van ongelukken. Let er dus op dat met opzet veroorzaakte schade niet wordt vergoed. Evenals schade veroorzaakt door seksuele handelingen, door of met motorvoertuigen (hier heb je immers de WA(M) verzekering voor) of schade veroorzaakt door of met vaartuigen. Op deze pagina vind je meer informatie, tips en handige links over jouw WA verzekering.

Zorgverzekering voor studenten

Vanaf je 18e is het verplicht om een eigen zorgverzekering af te sluiten. Omdat veel 18e jarige studeren is het verstandig om in dit geval voor een studentenzorgverkering te kiezen. Vergelijk de verschillende verzekeringspolissen goed, omdat deze per zorgverzekeraar sterk kunnen verschillen. Bovendien bestaat iedere zorgverzekering uit een basispakket. Je bent verplicht om dit basispakket af te sluiten. Ben je op zoek naar aanvullende zorgverzekeringen, bijvoorbeeld in de vorm van extra behandelingen bij de fysiotherapeut of dekking voor je lenzen? Vergelijk de aanvullende zorgverzekeringen dan eerst goed met elkaar. Iedere zorgverzekeraar mag zelf beslissen uit welke zorg het aanvullende pakket bestaat. Omdat je natuurlijk niet wil betalen voor zorg die je eigenlijk niet nodig hebt, is het verstandig jezelf goed vooraf te informeren over de verschillende aanvullende zorgverzekeringspakketten. Het is het hele jaar door mogelijk om een aanvullende verzekering af te sluiten. Ben je op zoek naar meer informatie over de verschillende zorgverzekeringen of wil je overstappen naar een andere zorgverzekeraar? Lees dan verder op deze pagina over zorgverzekeringen voor studenten.