Gratis Online Spelletjes

Gratis Online Spelletjes

Het wat, waar en hoe van online spelletjes

Het internet biedt tal van mogelijkheden om de tijd te doden, van facebook tot comedy websites. Gratis online spelletjes zijn er in alle soorten en maten.

Je kan de spelletjes die op zichzelf staan onderscheiden van de spelletjes die een online gemeenschap nodig hebben onderscheiden.

Stand alone

Je hebt sites die draaien rond een community van game-ontwikkelaars die spelletjes maken in programma’s zoals flash. Hier kan je bijvoorbeeld ook je zelfontworpen spellen uploaden en er feedback op krijgen van mede-ontwikkelaars. Op deze sites gebeuren soms spannende en innovatieve dingen op het gebied van gameplay, omdat er zonder beperkingen van bovenaf ideeën ontwikkelt worden. Ook vind je op dit soort sites veel spellen met een uitgesproken politieke lading en zijn de meeste spelletjes kort (een uur spelplezier is erg veel). Ook zit er heel wat rotzooi tussen, omdat het vaak door amateurs ontworpen spelletjes zijn. Je kan op deze sites de Spicegirls tot moes schieten of innovatieve puzzelgames spelen.

Een paar voorbeelden:

Newgrounds everything by everyone: Een heel grote site die door gebruikers gemaakte flash inhoud host, waaronder een enorme bibliotheek aan games. Hier kom je het beste en het meest slechte tegen. De site heeft een aantal in het internetwereldje bekende games gehost. De flash animatie Salad finger heeft hier bijvoorbeeld zijn opwachting gemaakt. De game alien hommid is zelfs uitgebracht als playstation 2 titel een aantal jaar terug.

Kongregate: Deze site host flashgames van een wat betere kwaliteit en heeft als bijzonderheid dat je kleine patches kan winnen als je jezelf registreert op de site.  Met deze awards krijg je punten en medailles hetgeen op zichzelf best verslavend kan werken. Wat het aardige hieraan is, is dat je door de opbouw van de site uitgenodigd wordt veel verschillende spelletjes te proberen. Bovendien kan je, je spelprestaties afmeten aan andere gebruikers.

Community based

Er zijn ook zat spelletjes die je kan spelen op multiplayer-basis van sociale media of soortgelijke sites. Facebook neemt hier het voortouw met bekende spelletjes zoals, Farmville en Cafeworld. Waarin je door vrienden zover te krijgen jou virtuele etablissementen te bezoeken. Ook kan je denken aan ‘sority life’ en ‘mafia wars’ dit zijn erg populaire spelletjes met duizenden gebruikers. Dit soort spelletjes  steunen op een internetgemeenschap met  een mini-economie om het spel te kunnen spelen.  Spelers kunnen spelobjecten met elkaar verhandelen en hun gebouwen of avatars staan in een virtuele buurt bij elkaar.

Neopets Grote website met een erg vrolijke fantasiewereld waarin een soort virtueel huisdier hebt. Je kan virtuele dingen kopen door punten te verdienen op de site, dit kan door handel, aandelen, spelletjes etc.

Facebook De facebook games, veel van deze zijn multiplayer.