Verhuizen

Verhuizen

Een nieuwe start

Terwijl je moeder beneden aan de trap iets roept over een verstopt toilet of als je eenmaal bij je kamer aangekomen je de deur niet open krijgt, omdat je bureau voor de deur staat, laat je dikwijls je gedachten gaan over grotere en betere dingen.

Verhuizen is niet het leukste om te doen en je zult er rekening mee moeten houden dat niet al je spullen heelhuids aan gaan komen. Glazen zullen breken en sommige meubels gaan nou eenmaal makkelijker uit elkaar dan in elkaar.

  • Als je meubels koopt die demonteerbaar zijn, bewaar dan de instructies op een makkelijke plek. Je bent jezelf dankbaar als je na een dag tillen je bed snel in elkaar hebt zitten.
  • Ruim een paar dagen voordat je gaat inpakken je huis op. Dat wil zeggen zet alle boeken waar ze horen, gooi overtollig papierwerk weg en organiseer de boel weer een beetje.

Inpakken

Bij het inpakken wordt grotendeels bepaald wat er heelhuids gaat aankomen en wat niet. Denk bij het inpakken niet alleen aan je spullen maar ook aan jezelf. Zoveel mogelijk in een doos is niet het makkelijkste. Zoek de middenweg tussen vervoer gemak en organisatie.

  • Tenzij je ezelbloed in de familie hebt, is het te af te raden dozen met meer dan 15 kilo vol te laden.
  • Stop niet je boeken zoveel mogelijk in dezelfde doos. Bij een gemiddelde collectie zul je jezelf een ongeluk tillen.
  • Werk niet alleen met karton. Doeken zijn handig om bijvoorbeeld bestek in te knopen en kwetsbare dingen te voorzien van een stootkussen.

Grote meubels

Grote meubels zijn de nagel aan de doodskist van verhuizingen. De dikke en de dunne hebben carrière gemaakt met alles wat er mis kan gaan onder het verhuizen van een driezitter. Je zult snel genoeg merken dat het vrijwel altijd het makkelijkst is om de bank bijna verticaal te dragen en indien nodig onder een hoek door de deuropening te dragen. Ook moet je hem meestal een beetje draaien zodat de poten de deurpost niet beschadigen of andersom.

Tot slot besef dat een verhuizing altijd stressvol is, dus houd daar rekening mee als je iemand vraagt om te helpen (dat verdient een attentie) en veel plezier in je nieuwe woning!

Verhuisbedrijf Amsterdam – Student Verhuis Service

Boedelbak – Bedrijf dat landelijk boedelbakken verhuurt

Studenten Verhuisservice – Vakkundig verhuizen voor een betaalbaar tarief