Studentenradio

Studentenradio

Naar welke studentenradio luister jij?

Naast een nieuwsblad voor het instituut of de faculteit waar je college volgt zijn er in veel grote steden en op sommige grote opleidingsinstituten studentenradio aanwezig. Studentenradio is er voor meningvorming en informatieverschaffing met alles wat studenten (volgens hen) bezighoudt. Te denken valt aan zaken zoals caférecensies, informatie over de politieke besluiten in het hoger onderwijs en een discussieforum over deze maatregelen.

Het doel van studentenradio is het personeel en studenten van nieuws te voorzien vanuit het perspectief van studenten. Het is radio van en voor studenten.

Regelmatig luisteren naar studentenradio voorziet je van nieuws over (aankomende) grote studentenfeesten, culturele evenementen en aantrekkelijke aanbiedingen. Studentenradioverenigingen doen meestal meer dan alleen radio maken: net als de meeste huidige schoolkranten zijn ze actief op de sociale media zoals facebook en twitter.

Het is de moeite waard om als actief student media rond het studentenleven in de gaten te houden. Hier heb je geen dagtaak aan want de meeste programma’s op de studentenradio duren een ongeveer een uurtje, vaak in de avonduren.

Lid worden van een studentenradioredactie levert je natuurlijk op de eerste plaats een leuke opsteker voor je CV en op de tweede plaats doe je lekker wat ervaring op in de richting van media en journalistiek. Bovendien krijg je via studentenradio-organisaties workshops over radio maken.

Links

Campusblog de radio- en TV commissie van de hogeschool voor journalistiek in Utrecht. Vooral een fijne site voor journalistiekstudenten.

Studenten FM handige portal voor verschillende soorten radio waaronder studenten radio.

Studentenradio Utrecht studentenradioprogramma voor Utrechtse studenten. Hier kan je op de hoogte blijven van wat er in de gemeente speelt en waar de hotspots zijn.

Studentenradio Rotterdam een programma van en voor Rotterdamse studenten. Vergelijkbaar met studentenradio Utrecht.

Online radio van www.studentenwerk.nl/onlineradio