Financieel

Financieel

Wanneer je gaat studeren zijn er op financieel gebied een hoop zaken waar je rekening mee moet gaan houden. Dit geldt al helemaal als je ook uit huis gaat en op jezelf gaat wonen. Een studie volgen kost aardig wat centen. Zeker op het moment dat je ouders niet willen of kunnen bijdragen, is het voor veel studenten een grote vraag hoe zij dit allemaal gaan bekostigen. Gelukkig staat de Nederlandse overheid bij middels het verschaffen van studiefinanciering. De studiefinanciering, wat sinds 2015 een lening is geworden, is in de eerste instantie erg handig. Vergeet echter niet dat dit uiteindelijk allemaal moet worden terugbetaald. Het kan daarom geen kwaad zuinig om te gaan met je geld en indien mogelijk wat te sparen. Ben je op zoek naar handige budget tips voor studenten? Tips om te sparen of wil je geld investeren in cryptovaluta? Of heb je vragen over de studiefinanciering of je studieschuld? Je leest er hier alles over.

Budget tips

Het financiële plaatje wat komt kijken bij studeren is een onvermijdelijk onderwerp van gesprek. Een studie volgen is nou eenmaal niet gratis. Daarbij is het als universitaire student verplicht om een bachelor studie volledig af te ronden voordat je aan je master mag beginnen. Studeren heeft een grote impact op je budget. Het is dan ook begrijpelijk dat veel studenten voor de keuze staan om (meer) te lenen, meer te werken of hun ouders in te schakelen om de studie te bekostigen. Op deze pagina vind je een visuele weergave van de gemiddelde inkomsten en uitgaven van een uitwonende student en handige budget tips.

Sparen

Als student heb je het in de meeste gevallen niet heel breed op financieel gebied. Het sparen van geld is dan ook niet iets waar een gemiddelde student zich mee bezig kan houden. Toch is het zeker niet onverstandig om geld te sparen voor later. Een klein bedrag per maand kan namelijk oplopen tot een leuk bedrag voor later. Als je van plan bent om te gaan sparen is het verstandig om gebruik te maken van een spaarrekening. Wil je weten of een spaarrekening goed is? Kijk dan bij de voorwaarden. In sommige gevallen mag je bijvoorbeeld jaren niet aan je geld komen. Daarnaast is de rente die je ontvangt ook een belangrijk onderdeel van je spaarrekening. Ben je op zoek naar een rendabele spaarrekening of wil je overstappen? Dan is het verstandig om jezelf eerst te oriënteren. Op deze pagina lees je meer over sparen en spaarrekeningen.

Studentenrekening

Als student heb je de mogelijkheid om een studentenrekening af te sluiten. Dit brengt verschillende voordelen met zich mee. Zo zijn de meeste studentenrekeningen gratis. Daarnaast is het bij sommige studentenrekeningen mogelijk om een voordelige studentencreditcard aan te schaffen. Omdat je als student soms krap bij kas zit kan het handig zijn om rood te kunnen staan. Bij de meeste studentenrekeningen kan je tot maximaal € 1.000,- rood staan. Het kan ook zo zijn dat je dit juist helemaal niet wilt, omdat je rente betaald over rood staan. Let dus goed op voorwaarden van rood staan bij de aanschaf van jouw studentenrekening. Kijk hier voor meer informatie over een studentenrekening.

Studiefinanciering

Wanneer je studeert heb je recht op studiefinanciering. Studiefinanciering is een tegemoetkoming van de Nederlandse overheid. Hiermee kan jij als student een deel van je studiekosten, levensonderhoud en collegegeld betalen. Sinds 1 september 2015 geldt het nieuwe leenstelsel en zijn er dus een aantal dingen veranderd. Zo is de basisbeurs komen te vervallen, maar heb je volgens het nieuwe stelsel wel langer de tijd om je studieschuld af te lossen. Wil je weten wanneer je recht hebt op studiefinanciering, waar studiefinanciering uit bestaat en hoe je dit moet aanvragen? Op deze pagina vind je het antwoord op deze vragen en meer informatie over studiefinanciering.

Studieschuld

Een studieschuld is voor veel studenten een grote kopzorg. Met de ingang van het leenstelsel in 2015 is dit voor veel studenten onontkoombaar om te gaan lenen. In sommige gevallen kan deze lening oplopen tot een flinke studieschuld. Afhankelijk van het oude of nieuwe stelsel bestaat het aflossingstermijn uit 15 of 35 jaar. Op deze pagina lees je waar een studieschuld uit bestaat en handige tips om te bezuinigen.

Cryptovaluta

Het investeren in cryptovaluta is steeds populairder. Niet voor niets dat daarom ook studenten besluiten om te investeren in cryptovaluta. Wil jij ook investeren in cryptovaluta, maar weet je niet precies hoe? Op deze pagina lees je meer informatie over investeren in cryptovaluta.