Website maken

Website maken

Tips voor het maken van een website

Er zijn verschillende redenen om een website te willen bouwen, voor jezelf of voor anderen.

Die reden mag je zelf bedenken. Hieronder wel wat algemene informatie over het bouwen van een website.

Webhosting

Om te beginnen heb je voor een website een server nodig, dit is zeg maar ‘een stukje internet’. Dit kost in de meeste gevallen geld, maar begint op een zeer betaalbaar bedrag. Deze zogenaamde ‘webhosting’ bedrijven bieden ook vaak de mogelijkheid een domeinnaam aan te vragen, dit is de naam van je website (achter www.)

Er bestaan ook mogelijkheden voor een gratis website, bijvoorbeeld via Freewebs.com. Het nadeel hieraan is dat je domeinnaam de naam, van het betreffende bedrijf dient te bevatten

Website ontwerpen

Wanneer je één van deze opties uitgevoerd hebt kun je je website op internet zetten en toegankelijk maken. Hiervoor moet je natuurlijk wel een website ontwerpen.

Deze webhosting bedrijven bieden in de meeste gevallen ook een ‘sitebuilder’ met deze sitebuilders kun je een (meestal zeer) eenvoudige website in elkaar zetten aan de hand van enkele kant en klare sjablonen.

Dit geldt ook voor webwinkels, hoewel je hier, als je wat hogere eisen stelt, vaak een programma voor nodig hebt, bijvoorbeeld van LogiVert of via het gratis Joomla! (ook geschikt voor niet webwinkels, zie: www.joomla.org)

Wil je zelf aan de slag gaan, dan is het verstandig wat informatie op internet te zoeken. Dit is namelijk een vrij gespecialiseerd klusje. Programma’s als Adobe Fireworks en Dreamweaver kunnen hierbij helpen.

FTP programma

Wanneer je een website bouwt zonder sitebuilder zul je deze zelf moeten uploaden (op de “internet ruimte” zetten). Hiervoor heb je een FTP-beheer programma nodig. Er bestaan hiervan gratis varianten, maar ook betaalde varianten met meer functies.

Succes ermee!

Zie bijvoorbeeld ook

www.mijn-eigen-website.nl (voor een eenvoudige website)

www.ontwerpnu.nl (voor een gratis website met behulp van sjablonen)