Vrijetijd

Vrije tijd

Overzicht van artikelen gerelateerd aan vrije tijd

Naast alle drukte tijdens je studie heb je als student gelukkig ook nog vrije tijd, waarin er genoeg leuke dingen te doen zijn. Denk bijvoorbeeld maar aan het gezellige en levendige uitgaansleven waarvan je volop kunt genieten als student. Daarnaast zijn er tijdens het festivalseizoen genoeg festivals te bezoeken en is er natuurlijk ook het jaarlijkse clubweekend met de club of cordiaal! Wil je weten waar je het beste uit kunt gaan als student? Of wat de gezelligste kroegen en cafés zijn? Wil je graag een clubweekend organiseren maar weet je niet hoe je dit aan moet pakken? Of wil je graag die ene clubgenoot versieren maar weet je niet precies hoe? Lees dan verder op deze pagina voor flirt & versiertips, tips hoe je een clubweekend moet organiseren, tips voor het uitgaansleven als student en popfestival tips!

Clubweekend

Een clubweekend is het jaarlijkse weekend met de club of cordiaal. Clubweekenden zijn ontzettend gezellig en goed voor de sociale contacten. Je bent er samen tussenuit en leert elkaar nog beter kennen. Wil je zelf graag een clubweekend organiseren maar weet je niet precies hoe? Allereerst is het belangrijk om de organisatie over te laten aan een kleine groep verantwoordelijke. Deze groep bestaat het liefst uit maximaal 3 personen, om zo het overzicht goed te bewaren. Daarnaast is het handig om de organisatie van het clubweekend aan de hand van de volgende stappen uit te voeren:

  1. Prik een datum. Hier begint het tenslotte mee. Tip: gebruik datumprikker!
  2. Bespreek en bepaal het budget. Het budget bepaald tenslotte wat er allemaal wel en niet mogelijk is.
  3. Bedenk activiteiten voor tijdens het clubweekend.
  4. Bepaal de locatie. Afhankelijk van het budget en de activiteiten die jullie willen gaan doen kan je nu een geschikte locatie zoeken.
  5. Boek de accommodatie!

Kijk op deze pagina voor meer handige tips en links voor jullie geweldige clubweekend.

Flirten & versiertips

Flirten, voor de een gaat het wat makkelijker dan voor de ander. Wil je toch graag de aandacht krijgen van die ene leuke persoon maar weet je niet goed hoe je dit aan moet pakken? Hieronder vind je vier flirt en versiertips op een rijtje:

  1. Maak oogcontact. Het begint tenslotte allemaal met oogcontact. Let er wel op dat je niet langdurig blijft staren, maar hou het speels en kijk of de ander ook naar jou kijkt.
  2. Lach! Een subtiele glimlach duidt op vriendelijkheid en wanneer de ander teruglacht weet je al bijna zeker dat het goed zit!
  3. Gebruik een goede openingszin. Na het oogcontact en leuk lachen wil je tenslotte met iemand in gesprek gaan. Een goede openingszin bedenken kan erg lastig zijn. De truc is om daarom juist niet na te denken en het gesprek gewoon op een leuke manier te beginnen. Gebruik bijvoorbeeld aanknopingspunten uit jullie directe omgeving zoals de club/kroeg waar jullie zijn, de muziek die gedraaid wordt of het soort drankje dat jullie drinken.
  4. Zorg voor een open houding. Als je zelf graag aangesproken wil worden is dit erg belangrijk. Straal gezelligheid uit door een beetje te dansen en probeer dat te combineren met oogcontact en lachen.

Kijk op deze pagina voor meer versiertips.

Inauguratie

Wanneer je bij een studentenvereniging zit, heb je vaak een kennismakingsperiode of ontgroening voordat je wordt toegelaten tot de vereniging. Het moment dat je toegelaten wordt noemen ze de inauguratie. Dit is een feestelijk moment vaak vol met tradities en soms zelfs rituelen om je officieel toe te laten treden tot de vereniging. Ben je eenmaal geïnaugureerd bij de studentenvereniging, dan moet je vaak nog toetreden tot een jaarclub of dispuut. Vaak gaat hier weer een korte kennismakingsperiode aan vooraf gevolgd door een inauguratie. De dag van de club of dispuut inauguratie ga je vaak wat leuks doen met alle mensen uit je club of dispuut. Denk bijvoorbeeld aan High Tea of High Beer, Karten of een kookworkshop. Op deze pagina vind je meer informatie over de inauguratie.

Politieke jongeren partijen

Heb je politieke ambities? Dan is het mogelijk om waardevolle ervaring op te doen bij de jongeren afdeling van grote politieke partijen. Je kunt deze afdelingen in principe zien als platformen waar gelijkgestemde jongeren elkaar kunnen ontmoeten. Er wordt niet meegedaan aan landelijke verkiezingen, maar je hebt wel de mogelijkheid om een voedingsbodem te creëren voor het politieke gedachtegoed van de partij. Vanaf ongeveer je 14e kan je al lid worden van een politieke jongeren partij. Soms doen deze partijen wel mee aan de lokale verkiezingen. Het grootste voordeel van de deelname aan een politieke jongeren partij is de ervaring die je op doet in combinatie met het netwerk dat je opbouwt. Kijk op deze pagina voor meer informatie en een overzicht van politieke jongeren partijen.

Popfestivals

Voor de muziekliefhebber kent het jaar naast de 4 seizoenen een extra seizoen. Namelijk het festivalseizoen. Er zijn verschillende soorten festivals en eigenlijk is er voor ieder genre wel wat te vinden. Bekende popfestivals zijn onder andere North Sea Jazz en Pinkpop. Popfestivals zijn in feite aaneenschakelingen van live optredens. Erg gezellig dus! Ben je benieuwd naar de do’s en dont’s tijdens festivals? Kijk dan op deze pagina met meer informatie en handige links over popfestivals.

Studentensport

Het studentenleven staat over het algemeen bekend als een niet zo’n gezond leven. Toch zijn er wel degelijk een groot aantal studenten die zich bezighouden met het beoefenen van een sport. Ben je student in een nieuwe stad en wil je graag sporten? Dan is dat heel goed mogelijk! Via je hogeschool of universiteit kan je vaak voor lage tarieven een abonnement krijgen om gedurende het hele jaar goedkoop te kunnen sporten. Je kan bijvoorbeeld goedkoop fitnessen, zaalvoetballen of je bezig houden met atletiek. Daarnaast zijn er veel studenten die kiezen voor een teamsport. Denk bijvoorbeeld aan voetballen of hockeyen in een studententeam. Je speelt dan tegen andere studententeams en dat is meestal erg gezellig. Niet alleen vanwege de derde helft, maar ook vanwege de feestjes en andere activiteiten! Kijk op deze pagina voor meer handige links en informatie over studentensporten.

Uitgaan

Het uitgaansleven is onlosmakelijk verbonden met het studentenleven. Wat maakt het uitgaansleven voor studenten zo leuk en waar moet je als student heen voor een goed studentenleven? Voor de grootschalige studentenfeesten zijn er natuurlijk de feesten op de sociëteit. Elke vereniging pakt een keer per jaar flink uit om hun leden te trakteren op een groot feest. Naast de jaarlijkse feesten organiseren studentenvereniging natuurlijk ook wekelijks een eigen feestje en borrels. Behalve de feesten en borrels van de vereniging zijn veel studenten natuurlijk ook in plaatselijke kroegen en discotheken te vinden. Veel discotheken en soms ook kroegen in studentensteden hebben de bekende studentenavond. Op deze avond krijg je als student gratis toegang of korting, met als gevolg louter studenten op de dansvloer! Naast de studentenavonden en nachtelijke uren kan je natuurlijk ook overdag vaak al gezellig borrelen in studentenkroegen en op terrasjes. Kijk op deze pagina voor een overzicht van de uitgaansplekken in verschillende studentensteden.