Flirten & Versiertips

Flirten & Versiertips

Tips om iemand te versieren

Flirten

Wil je de aandacht van die ene leuke persoon op de dansvloer? Of wil je iemand anders laten merken dat hij of zij er aantrekkelijk uitziet? Leer flirten!

Het doel van flirten

Als je gaat firten, bedenk je dan dat het in principe bedoeld is als luchtige vorm van communicatie. Het gaat er vaak om dat je gewoon even laat merken dat je iemand (seksueel) aantrekkelijk vindt, zonder verdere bijbedoelingen. Maar het kan natuurlijk wel zo zijn dat jouw flirtgedrag de eerste stap is in het leggen van langduriger contact, en wie weet van een relatie.

Vier flirttips

1. Het begint met oogcontact. Blijf niet langdurig staren, maar kijk zo af en toe of je flirt ook kijkt. Wanneer jullie blikken elkaar kruizen, kijk je weer weg.  Zo houd je de aandacht én de spanning vast!  Mocht het uitwisselen van blikken een tijdje voortduren, kan je ervan uitgaan dat de interesse wederzijds is.

2. Vergeet tijdens het oogcontact niet te lachen. Liever geen brede grijns van oor tot oor, want straks voelt je flirt zich nog uitgelachen. Probeer subtiel of ietwat heimelijk te glimlachen, dat wekt nieuwsgierigheid!
Vrouwen hebben nog een extra trucje, zij kunnen namelijk spelen met hun haar. Vooral het haar rond de vingers draaien wordt als een verleiding gezien.

3.Mocht je meer van iemand willen weten, dan ontkom je er niet aan op iemand af te stappen om een gesprek aan te knopen. Een goede openingszin is dan van groot belang. Bedenk van te voren aanknopingspunten in de directe omgeving die je met elkaar kan bespreken. Bijvoorbeeld de club/kroeg waarin jullie zijn, de muziek die gedraaid wordt of het soort drankje dat jullie drinken.

Het gesprek beginnen met een complimentje wordt meestal niet heel sterk gevonden; dat kunnen vooral vrouwen als intimiderend beschouwen. Het is te direct, de uitdaging is juist om indirect en subtiel te laten merken dat je iemand leuk vindt. Later in het gesprek, als je elkaars vertrouwen een beetje hebt gewonnen, mag er heus een complimentje gemaakt worden!

4. Wil je zelf graag aangesproken worden? Zorg dan dat je een open houding hebt. Ga dus niet met de armen over elkaar aan de  bar staan rondkijken, maar wees bijvoorbeeld actief door lekker te gaan dansen. Ga ook niet helemaal op in de muziek, want dan denken mensen dat je niet geïnteresseerd in ze bent. Dansen in combinatie met tips 1 (oogcontact) en 2 (lachen) geeft het ideale flirtgedrag!

Een open houding hoeft overigens niet per se te betekenen dat je heel zelfverzekerd over komt. Dat kan zelfs de kans verkleinen om benaderd te worden; voor de ander ligt de drempel dan te hoog om op je af te stappen. Het is dus niet erg om een beetje verlegen of onzekere indruk te maken, sterker nog: dat is juist menselijk en wordt vast ook schattig gevonden!