Inauguratie

Inauguratie

Tips voor leuke activiteiten op de dag van de inauguratie

Wanneer je bij een studentenvereniging zit, heb je vaak een kennismakingsperiode of ontgroening voordat je wordt toegelaten tot de vereniging. Het moment dat je toegelaten wordt noemen ze de inauguratie. Dit is een feestelijk moment vaak vol met tradities en soms zelfs rituelen om je officieel toe te laten treden tot de vereniging.

Ben je eenmaal geïnaugureerd bij de studentenvereniging, dan moet je vaak nog toetreden tot een jaarclub of dispuut. Vaak gaat hier weer een korte kennismakingsperiode aan vooraf gevolgd door een inauguratie. De dag van de club of dispuut inauguratie ga je vaak wat leuks doen met alle mensen uit je club of dispuut. Wat zijn nu leuke groepsactiviteiten om te ondernemen op zo’n dag? Wij geven je hieronder wat inspiratie!

High Tea

Vaak vinden inauguraties laat op de avond plaats. Een leuke dagactiviteit om dan te ondernemen is een high tea. Vooral onder damesclubs is dit een populaire dagactiviteit vooraf aan de inauguratie. Zo kun je onder het genot van lekkere hapjes lekker bijkletsen en alle spannende ontgroeningsactiviteiten doornemen. Natuurlijk is een high wine ook een optie!

Karten

Een andere populaire activiteit op de dag van de inauguratie is karten. Samen iets doen, kan ook een goede manier zijn om elkaar nog beter te leren kennen. Lasergamen en paintball zijn eveneens gewilde groepsactiviteiten voor de inauguratie.

Kookworkshop

Weet je dat er bij de inauguratie flink wat alcohol genuttigd gaat worden, dan kan het slim zijn om bij de je dagactiviteit alvast een goede bodem te leggen. Een kookworkshop is dan de perfecte dagactiviteit! Zo ben je met z’n allen lekker bezig, maar kun je ook nog met elkaar bijkletsen. Iets wat bij andere activiteiten zoals karten vaak wat lastiger is. Momenteel is de sushiworkshop erg populair.

Vrijwilligerswerk

Natuurlijk gaan de meeste jongeren bij een studentenvereniging vanwege de gezelligheid, maar veel studentenverenigingen zijn ook maatschappelijk betrokken. Zo organiseren veel studentenvereniging niet alleen activiteiten voor hun eigen leden, maar ook voor de bewoners van de stad waar ze gehuisvest zijn. Sommige studenten moeten om deze reden op de dag van hun inauguratie vrijwilligerswerk doen, voordat ze toegelaten worden tot de club of het dispuut.