Een wasmachine huren of leasen

Een wasmachine huren of leasen

voor studenten


Het huren van een wasmachine is voor studenten vaak een uitkomst. Juist studenten hebben vaak een niet al te groot budget. Voor hen kan de aanschaf van een een wasmachine veel problemen opleveren. In dit artikel lees je alles over het huren of leasen van een wasmachine.

Waarom een wasmachine huren?

Vooral studenten maken veel gebruik van opkomende bedrijven die zich op de deeleconomie storten. Loop maar eens door Amsterdam, Utrecht, Groningen, Delft of een andere studentenstad en tel de Swapfietsen die je voorbij ziet komen. Vooral onder twintigers is het delen van bezittingen in opkomst. Het huren van een wasmachine lijkt dan een logische volgende stap.

Studentenhuizen worden meestal door veel verschillende studenten bewoond. Ieder jaar is er een in- en uitstroom van bewoners. Ook hebben de studenten vaak weinig inkomsten. Deze factoren zorgen ervoor dat het voor studenten aantrekkelijk is om een wasmachine te gebruiken die zij per maand kunnen betalen, in plaats van in één keer.

Niet alleen studenten profiteren van het huren of leasen van een wasmachine. Een andere bevolkingsgroep die handig gebruik kan maken van deze service zijn expats. Zij wonen vaak niet langer dan 1 of 2 jaar in Nederland. Het aanschaffen van een wasmachine voor dit tijdsbestek kan niet uit.

Andere, algemene voordelen van huren zijn:

  • Veel verhuurbedrijven bieden de mogelijkheid om de wasmachines voor korte duur te huren
  • Als er iets kapot gaat regelt de verhuurder dit. Reparatie is inbegrepen
  • Het wordt voor een grotere groep mensen mogelijk een wasmachine in huis te hebben
  • Omdat de wasmachine in bezit blijft van de verhuurder wordt de huurder niet geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR).

Verschillende vormen van het huren van een wasmachine

Verhuurbedrijven spelen slim in op de wensen van studenten. Zo kan er gekozen worden tussen het betalen per wasbeurt of per maand. Hierdoor kunnen huurders bewuster een abonnement kiezen.

Het assortiment is groot. Naast het huren van een wasmachine kunnen ook drogers of wasmachine droog combinaties gekozen worden. De voorwaardes verschillen per verhuurder. Sommige bedrijven verhuren een wasmachine zonder borg te rekenen, andere doen dit weer wel. Ook de opzegtermijn verschilt per verhuurder.

Wasmachine huren of kopen?

Maar, wat is nou voor jouw situatie de beste keuze? Er bestaat geen algemene beste optie. Als je in een huis woont waar ieder jaar bewoners weggaan en nieuwe bijkomen kan het slim zijn om te kiezen om een wasmachine te huren. Als je van plan bent om langere tijd in het huis te wonen kan het zijn dat je beter kunt kopen. De aanschafkosten van een wasmachine zijn vaak lager dan het jarenlange huren van deze. Ook verschillende de maandelijkse huurkosten sterk per verhuurder. Vergelijk voordat je een abonnement afsluit zorgvuldig verschillende verhuurders.

Handige adressen: