Studenten recepten

Studenten recepten

Wat eet jij als student?

Als student wil je lekker en snel kunnen eten. Natuurlijk laat je beste vriend Dr. Oetker je niet in de steek als je om 8 uur thuiskomt van een of andere commissievergadering of potje pool met je jaarclub. Maar soms ben je op zoek naar net een beetje meer smaak in je leven.

Hier zijn wat tips voor gemakkelijke, smakelijke en goedkope gerechten.

Gemakkelijke gerechten:

Rijst met Pindasaus

Een gerecht waar weinig bij mis kan gaan en waar je in een keer heel veel van kan maken is rijst met pindasaus. De basis kan niet eenvoudiger:

⁃  Een pot pindakaas, c.a. 500 gram. Euroshopper heeft zo vanaf 1 euro.

⁃  Melk

Je doet eerst de pindakaas in een pan en doet er net zoveel melk bij totdat het de dikte heeft die je wilt hebben. Nu heb je heel veel pindasaus. Wat zou je daarmee nu kunnen doen?

•    Kruiden met ketjap manis, peper en zout

•    Gebraden kip in doen.

•     Cashewnoten in de pindasaus zijn lekker.

Serveren met rijst.

Aardappelpuree/stamppot

het is meer werk als je de aardappelen zelf schilt. Je kunt het ook kant en klaar kopen maar dat is niet zo goedkoop en je hebt niet zo veel. Dus als je eens een verloren zondagochtend hebt kun je een voorraad maken.

Je kookt de geschilde aardappelen een minuut of twaalf en dan giet ze je af. Vervolgens doe je er wat roomboter bij en pureer je de aardappelen. Er zijn talloze variaties. Naast allerhande groenten (prei, wortels, zuurkool) is het ook lekker om er wat kaas in te laten smelten. Als het een beetje droog is vanwege herhaaldelijk opwarmen kan je er wat melk bij schudden terwijl je het opwarmt.

•    Probeer eens in een keer meerdere varianten te maken van een basispuree. Zo heb je wat variatie in de vriezer.

Heb jij ook lekkere studenten recepten? mail ze ons!

Links

Eenpansgerechten site met allerlei lekker eenpansgerechten. Weinig gedoe en bovendien snel opgegeten.

Koken voor dates gruwelijk vormgegeven site, maar wel boordevol gerechten die je kunt maken voor als er een bijzonder iemand langskomt. Of als je wilt doen alsof.