Elektrische fietsverzekering

E-bike verzekering

Verzekerd tegen diefstal, pech en schade

Elektrische fietsen worden steeds populairder, ook onder jongeren. Het stoffige imago van de e-bike lijkt inmiddels verleden tijd. Wil je een e-bike kopen? Dan kom je er waarschijnlijk al snel achter dat dit dure fietsen zijn, zelfs als je ze tweedehands koopt. Het is dan ook handig om je e-bike te verzekeren. Twijfel je nog of je wel een e-bike wil? We zetten hier de voordelen voor je op een rijtje én waar je aan moet denken als je er eentje koopt.


Voordelen e-bike

De fiets is het meest populaire vervoersmiddel onder studenten. Waarom zou je een e-bike nemen in plaats van een gewone fiets? Het voordel van een e-bike is dat je in beweging blijft, maar voortaan niet meer bezweet aankomt op college. Ook wind tegen is geen enkel probleem meer op een e-bike. Hetzelfde geldt voor bruggen en andere hellingen: met een e-bike fiets je hier voortaan fluitend overheen. Tot slot kom je razendsnel aan op college, want met een e-bike fiets je gemiddeld 25 km/u en met een normale fiets is dit maar zo’n 15 km/u.

E-bike of scooter?

Een e-bike en een scooter zijn beide handige vervoersmiddelen. Een e-bike is een fiets met een elektrische motor die ondersteuning biedt tijdens het trappen. Dit is ideaal voor mensen die een gezonde en actieve levensstijl willen combineren met de mogelijkheid om sneller te reizen dan bij een normale fiets. Een scooter heeft geen trapondersteuning en zorgt dus niet voor lichaamsbeweging. Daarnaast ben je sinds 1 januari 2023 verplicht om op een scooter een helm te dragen, op de e-bike hoeft dit niet. Wel zo fijn als je niet wil dat je haar uit model gaat!

Milieu

Als je aan het milieu denkt, dan is een e-bike over het algemeen een betere keuze dan bijvoorbeeld een scooter of ander motorvoertuig. E-bikes zijn veel milieuvriendelijker, omdat ze geen brandstof verbruiken en dus geen uitlaatgassen uitstoten. In plaats daarvan worden e-bikes aangedreven door een oplaadbare batterij die je kunt opladen met (groene) stroom.

Bovendien zijn e-bikes meestal efficiënter, omdat ze minder energie nodig hebben om te rijden. Dit komt omdat e-bikes trapondersteuning bieden, wat betekent dat je zelf ook een deel van het werk doet en de batterij minder hoeft te werken. Dit in tegenstelling tot motorvoertuigen die volledig afhankelijk zijn van brandstof om te werken.

Een e-bike is dus een uitstekende keuze als je aan het milieu wil denken en je CO2-uitstoot wil verminderen.

Elektrische fietsverzekering

Ben je overstag en ga je een e-bike aanschaffen? Dan is dit waarschijnlijk een flinke hap uit je budget. Wees verstandig en verzeker je e-bike, want elektrische fietsen zijn populair onder fietsendieven. Je kunt kiezen uit fietsverzekeringen die je maandelijks betaalt of met een eenmalige premie. Er zijn ook verzekeraars waar je tweedehands e-bike kunt verzekeren en ook pechhulp kunt krijgen. Ook kun je bij sommige verszekeraars je verzekeren tegen schade aan je e-bike. Laat je goed adviseren over de verschillende e-bike verzekeringen en sluit de verzekering af die bij je past!