Uitvaartverzekering

Uitvaartverzekering

Vergelijkingstips voor studenten

Ongeveer 70 procent van de Nederlanders heeft een uitvaartverzekering. Misschien verwacht je het niet, maar een groot percentage hiervan zijn jongeren en studenten. Als student je uitvaartverzekering afsluiten, biedt namelijk een levenslang voordeel, namelijk een lage maandelijkse premie.

Veelal wordt er gekozen voor een uitvaartverzekering bij DELA, Monuta of Yarden. Dit zijn de verzekeraars met het grootste aandeel op de Nederlandse markt. Voordat je een uitvaartverzekering wilt afsluiten is het raadzaam om eerst een vergelijking te maken.

Waar op letten bij vergelijken?

Bij het maken van een vergelijking van uitvaartverzekeringen is het verstandig om te letten op een aantal zaken. Natuurlijk is de te betalen premie van belang, maar daarnaast is het van belang hoe hoog de dekking is. De dekking dient namelijk aan te sluiten bij de wensen voor een uitvaart. Ga dus eerst na wat jouw wensen zijn en wat dit ongeveer gaat kosten voordat je de dekking bepaalt. Er staan op het internet diverse calculators waarmee je eenvoudig de kosten kunt berekenen.

Voor jongeren is het ook handig om rekening te houden met de flexibiliteit van de polis. Het leven is nou eenmaal een groot avontuur en door levenservaringen kunnen de wensen veranderen. Het is wel fijn als de dekking daarom gedurende het leven aangepast kan worden. Zeker voor jongeren is het lastig om te bepalen hoe jouw uitvaart er uit moet gaan zien.

De hoogte van de premie is voor een groot deel afhankelijk van je leeftijd. Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering zal de premie voor een ouder iemand hoger zijn dan voor een jonger iemand. Een jonger persoon zal over het algemeen langer premie kunnen betalen omdat er meer levensjaren resteren. Een uitvaartverzekering afsluiten als student kan er dan ook voor zorgen dat je voor de rest van jouw leven een relatief lage premie per maand betaalt!

Verschillende vormen

We hebben bij de uitvaartverzekering meerdere vormen. De meest voorkomende vormen zijn de natura en kapitaal uitvaartverzekering. Bij de natura uitvaartverzekering worden er producten en diensten verzekerd. Bij een kapitaalverzekering wordt er een geldbedrag uitgekeerd door de verzekeraar.

Voor jongeren is het raadzaam te kiezen voor een natura polis. De kans op een lang leven is immers procentueel gezien groot. We weten dat alles in het leven duurder wordt, dit geldt ook voor begrafenissen en crematies. Wanneer er producten en diensten gedekt zijn, hoef je geen rekening te houden met inflatie. Je hebt immers de bloemen, de kist, het rouwvervoer etc. verzekerd, mocht dit duurder worden dan valt dit nog steeds binnen de verzekering. Bij een kapitaal verzekering werkt dit anders, want je krijgt een geldbedrag uitgekeerd, maar de vraag is of dit voldoende gaat zijn op het moment dat je komt te overlijden.