Studenten en sparen

Studenten en sparen

De meeste studenten hebben het financieel niet breed. Veel jongeren zijn dan ook niet bezig met sparen. Misschien lijkt dit logisch, maar ergens is het ook een gemiste kans. Wie nu al een klein beetje geld opzij zet, kan hier later enorm van profiteren. Door de rente over je spaargeld kan het kleine bedrag van nu later veel waard zijn.

Zet geld opzij

Studenten zijn gewend om in het nu te leven, maar financieel kan je jezelf hiermee tekort doen. Zo kiezen veel studenten bijvoorbeeld voor een goedkope zorgverzekering en een hoog eigen risico. Hiervoor wordt vaak geen geld opzij gezet. Wanneer er toch een keer zorgkosten worden gemaakt, kan het hoge eigen risico een vervelende aanslag zijn op het studentenbudget. Alleen al om deze reden is het verstandig om maandelijks geld opzij te zetten.

Financiële ruimte

Daarnaast is het leuk als je af en toe op (studie)reis kan. Of dat wanneer je afgestudeerd bent, je een potje hebt om snel je eerste huis te kunnen kopen of inrichten. Kortom, er zijn legio voorbeelden te noemen waarom het verstandig is om te sparen als student. Heb je zelf geen financiële ruimte dan sparen je ouders of andere familieleden wellicht voor je.

Spaarrekening

Koester dit en zet gespaarde bedragen weg op een goede spaarrekening.  Wil je weten wat een goede spaarrekening is, kijk dan naar de voorwaarden van de rekening. Bij veel spaarrekeningen mag je jaren niet aan je geld komen. Daarnaast is de rente belangrijk. Heb je een spaarrekening, maar wil je overstappen? Ook dan is het verstandig om goed om je heen te kijken en je te oriënteren. Laat je goed informeren, zodat je een weloverwogen beslissing kan maken.