Taalcursus in het buitenland

Taalcursus in het buitenland

Leer een taal in het buitenland

Veel mensen kiezen ervoor om tijdens hun studie een taalcursus te volgen.

Je kunt een dergelijk cursus in Nederland volgen maar natuurlijk ook in het buitenland. Vaak levert dit sneller resultaat op omdat je in het land zelf volop de mogelijkheid krijgt je taal te oefenen. Een avond in de kroeg zorgt voor voldoende locals waar je je net opgedane talenkennis op los kunt laten.

Het aanbod van taalcursussen is groot, daarom is het handig om je van te voren goed te oriënteren. Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden:

Taalcursus vinden

Voor de meeste talen zijn gemakkelijk cursussen te vinden. Frans, Spaans en Engels wordt praktisch overal aangeboden, evenals Duits, Portugees en Italiaans. Wil je een taal volgen die alleen buiten Europa wordt aangeboden dan zul je wat beter moeten zoeken.

Het komt niet vaak voor dat iemand kiest voor een kleine of onbekende taal die bijvoorbeeld alleen wordt gesproken in bepaalde delen van Afrika, Azië of het Midden-Oosten. Mocht je dit wel willen doen dan kun je het best contact opnemen met één van de universiteiten die opleidingen in deze richtingen aanbieden. Zij hebben vaak contacten met taalinstituten in de betreffende landen.

Land

Veel talen worden in meerdere landen gesproken en onderwezen. Wil je bijvoorbeeld Spaans leren dan kun je dat natuurlijk in Spanje doen maar je kunt ook kiezen voor Latijns-Amerika. Hoewel de laatste jaren voor veel studenten geldt, hoe verder weg hoe beter moet je je wel bewust zijn van het feit dat je verder weg vaak last hebt van een groot cultuurverschil. Ook moet je rekening houden met visa, een duurder ticket, inentingen en veiligheid.

Tijd

Je kunt taalcursussen volgen die twee weken duren maar ook cursussen die drie maanden van je tijd kosten. Hoe lang je een cursus wil volgen hangt af van hoeveel tijd je zelf hebt en wat je wilt kunnen aan het eind van de rit. Een cursus van minimaal een maand is aan te raden wanneer je een taal een beetje onder de knie wilt krijgen.

Niveau

Als je de taal nog niet spreekt dan kies je natuurlijk voor een beginnerscursus. Wil je echter een taal leren die je al een beetje beheerst dan zijn er voldoende instituten die cursussen op hoger niveau aanbieden. Bij veel instituten maak je een test waarna wordt bepaald op welk niveau je instroomt. Leren onder je niveau is namelijk niet leuk, maar ook van boven je macht werken wordt je niet vrolijk.

Budget

Taalcursussen in het buitenland zijn niet goedkoop en de prijzen variëren enorm. Dit is erg afhankelijk van hoe je de cursus indeelt. Volg je een standaard cursus of een intensieve cursus, in welke plaats wil je de lessen volgen (hoofdsteden zijn vaak duurder dan kleinere steden), is de accommodatie inbegrepen, zijn er extra’s waar je voor moet betalen? Let hier goed op bij het maken van een keuze. Mocht de website geen duidelijke informatie geven, e-mail dan naar de organisatie. Zo heb je de prijzen zwart op wit.

Handige websites

SurfaWhile – Ze organiseren surf- en taalreizen naar de beste surfbestemmingen ter wereld, zoals Biarritz, San-Sebastian, Byron Bay en Hawaii. Zo volgen studenten ‘s ochtends lessen in een nieuwe taal en staan ze in de middag op een surfboard.

Study-Globe Taalreizen – Study-Globe is een aanbieder voor taalcursussen met de meeste bestemmingen en een beste prijs garantie voor de student.

www.studentenreizen.startpagina.nl – Startpagina met allerlei nuttige links naar informatie over taalreizen, verzekeringen, vliegtickets, etc.

www.studytravel.nl – taalreizen wereldwijd

www.spanishcoursevalencia.com – Taalcursus Spaans op een geaccrediteerde talenschool in Valencia? Boek een cursus met ons!

www.taal-cursus.startpagina.nl – overzicht van verschillende taalcursussen

www.ef.nl – internationale aanbieder van taalreizen wereldwijd

www.activityinternational.nl/Taalcursussen – taalcursussen in het buitenland aangeboden door Activity International

https://www.reistipseuropa.nl/ – Voor de beste reistips binnen Europa