Studenten Daghap

Studenten Daghap

Lekker eten voor weinig

Als student heb je slechts een krap budget dus uit eten zit er niet in, tenzij je ouders je een keer ergens mee naar toe nemen. Thuis koken mag dan wel goedkoop zijn maar af en toe buiten de deur eten moet toch ook kunnen? Gelukkig zijn er in alle studentensteden restaurants die rekening houden met studenten en waar je voor een klein bedrag een lekkere maaltijd kan krijgen.

Amsterdam

Skek is een cultureel eetcafé midden in Amsterdam waar je als student op vertoon van je studentenkaart 1/3 korting krijgt op je maaltijd. Voor een hoofdgerecht betaal je slechts tussen de € 8,- en € 10,-.
Website van Skek

Den Haag

Voor een overheerlijke pasta of pizza betaal je bij Vapiano tussen de €6,- en €9,-. Een prima prijs voor studenten die eens gezellig buiten de deur willen eten. In dit restaurant wordt je niet bediend maar haal je zelf je drinken en eten aan de bar of keuken.

Groningen

Café/restaurant Het Pakhuis in Groningen serveert van zondag t/m donderdag een speciale studentenhap voor € 7,50. ’s Avonds verandert het restaurant in een swingend café met wekelijks live muziek.
Website van het Pakhuisgroningen

Leiden

Restaurant Augustinus is het restaurant van de Leidse studentenvereniging L.V.V.S. Augustinus. Je kan hier ook gewoon eten als je niet lid bent en het is goed betaalbaar. De wisselende dagschotel, die van te voren op de website staat aangekondigd, kost € 4,- en daarnaast zijn er diverse gerechten van de menukaart te bestellen.
Website van I.V.V.S. Augustinus

Maastricht

Een studentenschotel kost bij de Dikke Dragonder tussen de € 7,- en € 8,50. De Dikke Dragonder is een gezellige bruine kroeg. Ook zijn hier regelmatige leuke feesten en borrels dus neem eens een kijkje op de agenda die te vinden is op de website.
Website van Dikkedragonder

Tilburg

Iedere dinsdag wordt in café Philip een studentenhap aangeboden. Dit tweegangenmenu kost maar € 4,50. Verder kan je in dit café gezellig borrelen op woensdag of helemaal los gaan tijdens de studentenavond op donderdag.
Website van Cafe Philip

Utrecht

In de Oude Muntkelder kan je op maandag en dinsdag op vertoon van een geldige collegekaart voor € 10,- onbeperkt pannenkoeken eten. Dit pannenkoekenrestaurant ligt aan één van de mooiste grachten van Utrecht. Op het terras aan de gracht kan je zomers naar de langsvarende bootjes kijken.  Binnen in de historische werfkelder is plaats voor maar liefst 180 mensen, met een grote groep kan je hier dus wel terecht.

HANDIGE TIPS

  • Zorg dat je altijd je collegekaart en OV-jaarkaart bij je hebt. Op vertoon van deze kaarten kan je in vele leuke restaurantjes korting krijgen.
  • Bijna alle universiteiten hebben een eigen mensa/kantine waar je doordeweeks voor een klein bedrag een daghap kan eten. Zoek hier naar op de website van je universiteit of hogeschool.