Werken in het buitenland

Werken in het buitenland

 

Veel studenten gaan erop uit wanneer zij hun studie hebben afgerond. Ze zijn klaar met studeren en willen nog heel even genieten van hun onbezonnen leventje. Ze storten zich liever nog niet in een 40-urige werkweek. Logisch, want je kunt heel je leven lang nog werken. Sommige blijven hangen bij hun bijbaantje, andere gooien het roer helemaal om en ruilen het koude kikkerlandje in voor tropische temperaturen.

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel bedrijven die je kunnen helpen met jouw zoektocht naar vacatures in het buitenland. Het is eigenlijk net zo makkelijk als een vakantie boeken, vaak wordt alles voor je geregeld. Je krijgt een woning, er wordt een auto geregeld en je ticket ligt al klaar. Natuurlijk is het niet altijd zo makkelijk, maar vaak is dat het wel. Toch zul je eerst een keuze moeten maken, want waar ga je naartoe? Je hebt ontzettend veel keuze, er zijn zoveel mooie plekken op de wereld. Om je alvast een beetje te helpen, hebben we hieronder een aantal leuke bestemmingen en dingen die je niet moet vergeten op een rijtje gezet!

Spanje

Wat is er nu lekkerder, dan vertrekken naar een land waar (bijna) altijd de zon schijnt? Waar je na je werk aanschuift op het terras en kunt genieten van heerlijke tapas? Precies, in Spanje! Er zijn heel wat leuke vacatures in Spanje. Je vindt ze vooral in de toeristische gebieden zoals cáfes, discotheken en campings, of in de reissector. Mocht je uiteindelijk een leuke baan gevonden hebben en naar Spanje vertrekken, vergeet dan niet om jouw documenten (bijv. diploma’s) te vertalen in het Spaans. Mocht er iets gebeuren, dan heb je het in ieder geval bij de hand.

Griekenland

Ook hier vind je het zonnetje, en kun je na je werk heerlijk aanvallen op een lekker pitabroodje met gyros. De inwoners zijn ontzettend vriendelijk en zeer gastvrij. Do I need to say more? Zie jij jezelf hier wel werken? En wil je graag elke dag wakker worden in zo’n mooi pittoresk dorpje aan zee? Dan zou ik zeker eens tussen de vacatures in Griekenland kijken. Maar ik waarschuw je, je gaat van Griekenland houden!  

Verenigd Koninkrijk

Wil je toch iets liever dichter bij huis blijven? Dan is het Verenigd Koninkrijk wellicht wat voor jou. Je vindt hier zon, regen, wind en soms alles tegelijk. Eigenlijk is vaak gewoon net zoals in Nederland. Je kunt hier al aan de slag sales medewerker of klantenservice, en spijkert hierbij je Engels gelijk lekker bij. Dit staat super goed op je CV. En een groot pluspunt, je vrienden en familie hoef je niet te missen. Je bent namelijk al binnen minder dan een uur weer in Nederland. Ideaal!