Reisverzekering

Reisverzekering

Geen gezeur op reis

Als je naar het buitenland gaat gelden sommige polissen die je afgesloten hebt niet meer. Daarom ben je de pineut als je iets overkomt en je geen reisverzekering hebt afgesloten. Een reisverzekering sluit je ook af voor een stage of studie in het buitenland, onder het voorbehoud dat je je daar niet gaat vestigen. Dit artikel biedt je een overzicht van de type verzekeringen die er zijn en voor welke situatie welk type geschikt is.

Het is erg belangrijk dat je verzekerd bent:

  • Als je met een helikopter gered moet worden, kan je dat niet even voorschieten met een uitwonende beurs.
  • Langer verblijf in verband door calamiteiten kosten veel geld
  • Bijzonder vervoer. Dat wil zeggen, stel je valt van de Spaanse trappen in Rome dan moet je in het gips naar huis vliegen. De extra voorzieningen hiervoor kosten extra.

Aflopende reisverzekering

Dit is de verzekering voor een individuele reis. Als je een keer per jaar een weekje weggaat is dit de voordeligere verzekering voor jou. Ook raadzaam als je een weekend weg gaat naar een wat gevaarlijkere stad.

Doorlopende reisverzekering

Dit is meestal dezelfde polis als een aflopende reisverzekering, met het verschil dat je voor al je reizen bent gedekt in plaats van een uitgestipte periode van een week of twee.

  • De vuistregel is, een of twee vakanties per jaar sluit dan een aflopende verzekering af. Ga je vaker sluit dan een doorlopende af.
  • Houd ook rekening met je weekendjes Antwerpen/Berlijn
  • Als je bij een verstandige vereniging zit, zullen ze bij een jaarlijks studie reisje apart een aflopende reisverzekering afsluiten. Bedenk dat voordat je een doorlopende afsluit.
  • Een doorlopende verzekering moet je op jaarbasis afzeggen, à la ziektekosten. Het is dus een verplichting om de premie te betalen voor een jaar.

Er is geen verplicht basispakket, dus elke aanbieder kan zelf bepalen wat het basispakket bevat. Er zijn vaak aanvullende polissen beschikbaar waarvan je zelf het beste de aardigheid van kan inschatten.

Er zijn ook pakketten beschikbaar voor een verzekering van 2 jaar. Deze worden aangeprezen als geschikt voor een stage of studie in het buitenland. Het is echter de vraag of dit een betere keuze is dan een doorlopende verzekering of je verzekering in het land van bestemming af te sluiten. Bekijk hier alle informatie over een doorlopende reisverzekering.

Nuttige links