Werken met een beperking

Werken met een beperking

Uitzendbureau Emma at Work

Emma at Work bemiddelt jongeren met een chronische ziekte of lichamelijke beperking naar betaald werk in de vorm van een bijbaan, vakantiebaan, flexibele of vaste baan. Het doel is werkervaring opdoen zodat de kansen op een (financieel) zelfstandig leven op latere leeftijd worden vergroot. Emma at Work probeert voor iedere jongere die zich inschrijft een werkplek te vinden die past bij zijn of haar medische achtergrond en fysieke mogelijkheden. Hierbij biedt Emma at Work de noodzakelijke begeleiding en ondersteuning aan de jongeren. Op die manier kunnen zij participeren als volwaardige arbeidskrachten.

Geschiedenis

In 2005 won het Emma Kinderziekenhuis/AMC de Zorgvernieuwingprijs met het idee een arbeidsbemiddelingsbureau voor jongeren met een chronische ziekte of lichamelijke beperking op te richten. Achterliggende gedachte is om behalve medische zorg, ook maatschappelijke zorg te bieden aan de vele jongeren die door ziekte vaak een achterstand op hun leeftijdgenoten hebben. Werk is immer een essentieel onderdeel in ieders leven om mee te doen in de maatschappij en zelfstandig te kunnen leven. Een jaar later werd de stichting Emma at Work opgericht. Anno 2015 worden jongeren vanuit Amsterdam, Rotterdam en Utrecht bemiddeld naar passende werkplekken. In 2014 werden 179 jongeren geholpen aan een passende werkplek.

Organisatie

Emma at Work is een non-profit organisatie, georganiseerd in een stichting. Met een groep enthousiaste mensen worden gemotiveerde jonge werknemers gekoppeld aan werkgevers die bereid zijn deze jongeren een kans te geven. Hierbij wordt een onderverdeling gemaakt in de leeftijd van de jongeren: een deel van het team houdt zich bezig met de jongeren tussen de 15 en 20 die vooral naar vakantiebanen, bijbanen en werkervaringsplaatsen bemiddeld worden. Een ander deel richt zich juist op de jongeren tussen de 21 en 30 die veelal naar hun eerste reguliere baan bemiddeld worden.

Voor jongeren

Een chronische ziekte of lichamelijke beperking hoeft geen belemmering te zijn op de arbeidsmarkt. Met een beetje hulp, een aanpassing op de werkplek als dat nodig is en een flexibele opstelling kun je aan de slag bij een leuk bedrijf. Emma at Work helpt je zoeken naar een passende bijbaan, vakantiebaan, flexibele baan of vaste baan en heeft een netwerk van gevarieerde en mooie bedrijven.

Als je je inschrijft bij Emma at Work word je uitgenodigd voor een intakegesprek. Samen wordt gekeken naar jouw mogelijkheden en ambities. Vervolgens gaan jullie op zoek naar een werkgever die rekening houdt met jouw fysieke mogelijkheden. Doel? Een werkplek om te leren, ervaring op te doen, je eigen geld te verdienen, je CV op te bouwen en zo te werken aan je toekomst.

Emma at Work heeft banen op allerlei niveau, van VMBO tot universitair, bij interessante werkgevers in de hele Randstad.

Meer weten over Emma at Work?
www.emma-at-work.nl
Telefoon: 020-5664773

Tekst van een gastauteur