Top 10 leuke studentenbanen

Top 10 leuke studentenbanen

Wil je bijverdienen tijdens je studie? Een bijbaan is een fijne afleiding van het studeren, waarin je met leeftijdsgenoten leert samenwerken. Zo begin je al met het opdoen van waardevolle ervaring tijdens je studie.

Wat zijn de populairste bijbanen onder studenten? Wij zetten ze voor je op een rij, zodat je weet waar je terecht kunt voor een leuke bijbaan en vertellen je hoeveel je mag bijverdienen.

Stadsgids

Kun je goed Engels, Frans of Duits? En ken jij de stad waar je woont op je duimpje? Wordt dan stadsgids en leidt mensen rond in jouw stad. Zo leer je veel mensen kennen en verdien je ook nog eens lekker bij.

Figurant

Droom jij van een carrière als acteur of actrice? Maak deze dan (een beetje) waar, door te figureren in een film of serie. Zo heb jij een onvergetelijke ervaring en verdien je ook nog een leuk zakcentje. Zeker als jij een opleiding in de film/media volgt is dit een leuke bijbaan.

Supermarktmedewerker

In een supermarkt werken veel jongeren. Het is erg gezellig, er is veel afwisseling en je verdient ook nog lekker bij. Zo zit je achter de kassa, vul je de vakken of snij je het brood. Het fijne aan de supermarkt is dat het ook prima is als je maar een paar uurtjes per week beschikbaar bent. Zij hebben studenten nodig voor de avonddiensten en weekenddiensten.

Horecamedewerker

Werken in de horeca als barman, barista of serveerster is hard werken, maar ook erg leuk! Je hebt veel contact met collega’s en klanten, krijgt een lekkere fooi en geniet ook nog eens van een lekkere lunch van de zaak. Het is wel van belang dat je flexibel bent. Je maakt vaak lange dagen en kunt niet ineens naar huis gaan als het druk is. Aan het eind van de dag proost je op een mooie omzet en de goede samenwerking met een lekker biertje.

Promotiewerk

Ben je niet verlegen, commercieel ingesteld en stap je makkelijk op mensen af? Dan kun je promotiewerk gaan doen. Je staat vaak ergens op een drukke plek om abonnementen te verkopen of donateurs voor goede doelen te werven. Het kan ook zijn dat je langs de deuren gaat. Het is erg afwisselend, omdat je elke dag op andere plekken staat. Soms sta je zelfs op festivals!

Callcenter medewerker

Praat jij graag? En vind je het niet eng om met vreemde mensen te bellen? Werken bij een callcenter kan dan iets voor jou zijn. Vaak gaat het om het helpen van klanten met vragen of om het verkopen van bijvoorbeeld een energiecontract via de telefoon. Voor het laatste moet je wel sterk in je schoenen staan en tegen een aantal keer nee per dag kunnen. Als je echter wel een contract verkoopt krijg je vaak een bonus: lekker bijverdienen dus!

Bijles geven

Hou jij ervan om andere mensen iets te leren? Of het nu Spaans, wiskunde of techniek is, er zijn altijd wel mensen die jouw hulp kunnen gebruiken. Bijles geven kan online, maar je kunt ook bij leerlingen thuis langsgaan. Zeker als je een lerarenopleiding volgt is dit een leuke bijbaan. Zo doe je ook alvast wat ervaring op met het werken met jongeren. Ook heb je een prima salaris, leuke bijbaan en je haalt er ook nog eens voldoening uit.

Studentchauffeur

Ben je ouder dan 18 en heb je een rijbewijs? Dan kun je studentchauffeur worden. Steeds meer bedrijven zoeken studentchauffeurs om hun medewerkers overal naartoe te brengen. Je mag in mooie auto’s rijden en krijgt ook nog eens goed betaald!

Oppassen

De ideale bijbaan als je bijvoorbeeld pedagogiek studeert is oppassen op andermans kinderen. Veel ouders staan te springen om betrouwbare oppassers en er zijn veel websites waar je je op kunt aanmelden. Het is wel belangrijk dat je van kinderen houdt en een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebt.

Oppassen kan ook op huisdieren. Sinds de coronacrisis is er een steeds grotere vraag naar huisdierenoppassers. Ook hier zijn allerlei websites voor, zodat jij in contact kan komen met honden- of katteneigenaars in de buurt.

Werken op een festival

Achter de bar staan, kaartjes controleren of wc’s schoonmaken? Het kan allemaal! Je moet misschien wel even zoeken, maar als je op websites van festivals kijkt is er vaak veel mogelijk. Zo kan jij gratis naar een leuk festival in de zomer en verdien je ook nog bij.