Bijbaantje

Bijbaantje

Bijbaan als student

Een bijbaantje maakt vaak het verschil tussen zorgeloos stappen in het weekend of schoenen gemaakt van oude lappen stof. Als student ben je op zoek naar een flexibel baantje dat voldoende betaalt. Hier volgt een lijst met populaire bijbaantjes en wat de voor- en nadelen zijn voor studenten.

Callcenter

Er liggen veel callcenters door Nederland waar overwegend veel studenten werken. Callcenters zijn er in twee soorten. Callcenters die inbound en callcenters die outbound bellen. Dit betekent respectievelijk gebeld worden of zelf bellen. Verder heb je nog de keuze uit enquêteren, verkopen of klantenservice. Callcenterwerk is een uitstekend bijbaantje voor studenten: het is flexibel, het betaalt redelijk en je hebt de mogelijkheid om door te groeien naar een functie met meer verantwoordelijkheid zoals een supervisor: deze controleert en helpt gewone bellers.

Het grote nadeel is dat het werk saai kan zijn en dat je vaak quota’s moet halen om je baan te behouden.

Horeca

Werken in de horeca is populair bij studenten omdat het vaak in de avonduren is. Werken in de horeca is leuk en afwisselend voor gezelschapsmensen.

Het kan echter ook heel zwaar werk zijn en je moet geluk hebben met hoe er met de fooi wordt omgegaan. Soms gaat het in een potje voor een personeelsuitje en in andere zaken krijg je de fooi die je zelf hebt verdient. Als je bereid bent hard te werken kan werken in de horeca erg bevredigend zijn.

Hulp aan huis

Een van de best betaalde baantjes voor een student is hulp aan huis te bieden. Voorbeelden zijn alpha-hulp (schoonmaken bij minder validen en bij bejaarden). Dit werk heeft ook een sociaal aspect, bijvoorbeeld af en toe een kopje koffie drinken met je cliënt. Dergelijke baantjes verdienen ook heel erg goed. Je kan ook via student-aan-huis ICT hulp bieden zoals netwerken maken of hardware installeren voor mensen die niet zo goed met een computer overweg kunnen.

Oppassen

Veel studenten kiezen er voor om tijdens hun studietijd aan de slag te gaan als oppas. Het voordeel aan oppas werk is dat je als de kinderen slapen mooi kunt studeren tijdens het oppassen. Voor veel studenten is oppassen daarom de ideale bijbaan: betaald krijgen voor de tijd die je studeert! Wat wil je nog meer?

Bijles geven

Veel studenten kiezen er voor om tijdens hun studietijd bij te verdienen als bijlesstudent. Geen wonder ook: het is leuk, je bepaalt zelf je werktijden, je verdient lekker en je houdt je kennis op peil. Bovendien staat het goed op je cv! Velen hebben zelfstandig bijles geven via Bestebijles.com ontdekt. De voordelen? Goedkoop adverteren met een eigen Profielpagina, géén provisie betalen over loon of klant, géén verborgen kosten. Alles wat je verdient, houd je lekker zelf! Oftewel: via Bestebijles.com blijf jij lekker onafhankelijk en eigen baas over tijd, klant en geld! Schrijf je vandaag nog in en ga aan de slag!

Overig

De betere bijbaantjes waar je ook in terecht kan komen zijn de baantjes die gerelateerd zijn aan je studie, bijvoorbeeld een studentenassistent die een werkgroep geeft of rechtsbijstand leveren aan particulieren. Dit is een kwestie van je ogen en oren open houden en je best doen op school.

Dit zijn de meest veel voorkomende baantjes bij studenten. Voor andere baantjes kan je terecht bij verschillende uitzendbureaus. Vaak kan je daar terecht om een dag of week te werken, bijvoorbeeld als promoter.

Schoonmaakwerk

Even heel wat anders doen naast je studie? Vele huishoudens in Nederland zijn op zoek naar een huishoudelijke hulp. Huishoudelijk werk is niet altijd de meest geliefde baan, maar je kunt er tijdens je studietijd toch een behoorlijk zakcentje mee verdienen.

Handige websites

Bijbaan.nl – Een bijbaan die past bij jou! Bijbaan.nl brengt jou direct in contact met interessante bedrijven die op zoek zijn naar parttime medewerkers. 
StudentenVacature.nl – Op zoek naar een bijbaan naast je studie? Dan is deze site speciaal voor studenten een handige en nuttige website om eens te bezoeken.
– Zoekbijbaan.nl – Een website speciaal voor studenten/jongeren die op zoek zijn naar een vakantie- of bijbaantje.
Studentjob.nl – Op deze website, voor jongeren en studenten, vind je de grootste vacaturebank in Europa.
– Easytalent.nl – Is speciaal voor jongeren die op zoek zijn naar een leuk bijbaantje om ervaring op te doen.
ASA student – Dit uitzendbureau heeft meer dan 35 vestigingen en is gespecialiseerd in bijbanen, stageplaatsen en startersfuncties voor studenten.
Werkenindehoreca.nl – Vind nu jouw horeca baan, stage of bijbaan.
WerkeninhetBuitenland – Wil je internationale ervaring opdoen? Pak de kans om tijdens je studie te netwerken in het buitenland en neem een kijkje op deze speciale website met vacatures in het buitenland.
 – Bestebijles.com – Verdien een extra zakcentje door bijles te geven! Via deze handige vergelijker kunnen leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs, MBO, HBO en WO uit Nederland en België bijles krijgen.