SlimStuderen

SlimStuderen

Je slagingskans verhogen

Als student krijg je vaak te maken met grote hoeveelheden tekst die je voor een tentamen of opdracht door moet lezen. Vooral tijdens de tentamenweek wanneer je meerdere vakken tegelijkertijd moet afronden kan dit zwaar vallen. Gelukkig zijn er goede oplossingen die je op weg kunnen helpen.

Actief studeren

Een van de beste manieren om de stof van een vak goed te beheersen is door het actief te bestuderen. Een veelgebruikte methode is het maken van een samenvatting. Doordat je lange stukken tekst kort in je eigen woorden samenvat test je, in tegenstelling tot bij bijvoorbeeld enkel onderstrepen, direct of je de stof wel begrijpt. Daarnaast dwingt dit je om na te denken over de grotere lijn in de leerstof. Wanneer de samenvatting af is, is deze ideaal om te gebruiken als hulpmiddel bij het testen van je feitenkennis vlak voor het tentamen.

Samenvattingen maken

Het is natuurlijk mogelijk om voor de tentamenperiode zelf al samenvattingen te maken. Hier gaat echter erg veel tijd in zitten. Misschien heb je een ijverige medestudent die altijd samenvattingen maakt en die ook nog met jou wil delen. Dit zal echter niet vaak voorkomen. Er zijn tegenwoordig ook professionele bedrijven die samenvattingen aanbieden. Het voordeel hiervan is dat de kwaliteit hoog is en de samenvattingen betrouwbaar zijn.

Vergeet andere lesstof niet

Met een goede samenvatting heb je een grotere kans van slagen. Wanneer je een samenvatting koopt of leent is echter belangrijk om te onthouden dat ze aanvullend zijn op je andere lesstof. Vergeet daarom niet om ook je aantekeningen van hoorcolleges nog eens te bestuderen. Ook daar kunnen vragen over gesteld worden.

Interessante verwijzingen

  • Op www.slimstuderen.nl vind je kwalitatieve samenvattingen voor vele studies. Op dit moment zijn er vooral samenvattingen voor de studies Rechten, Bedrijfskunde, Economie, Geneeskunde, Psychologie en International Business Administration. Op de website vul je jouw universiteit en studie in en je krijgt meteen een overzicht van de mogelijkheden.
  • Verder studeren, maar geen voltijd studie? Vergelijk meer dan 3500 avondopleidingen op www.avondopleiding.nl