Samenvattingen en uittreksels

Samenvattingen en uittreksels

Informatie over Samenvattingen en uittreksels

Het verwerken van grote hoeveelheden stof zal in grote mate het succes van je studie gaan bepalen. Samenvattingen en uittreksels maken helpt je met de stof te verwerken. Immers, opschrijven is onthouden!

Er zijn twee werkwijzen van samenvattingen en uittreksels maken die in de loop van je studie om de hoek zullen komen kijken.

Tijdbalken en formules zijn handige studie gereedschappen om bij de hand te hebben. Het kost natuurlijk tijd om deze zelf te maken, maar het vergroot wel heel makkelijk je algemene kennis van de examenstof zonder dat je heel geconcentreerd hoeft te werken. Zoekend lezen kan immers gemakkelijk met een beetje muziek op de achtergrond of een stuk pizza in je hand.

Je vat een leerboek, onderzoek of essay samen om een overzicht te krijgen van de belangrijke theorieën, gegevens en hoe die zich tot elkaar verhouden. Dit kan je dan als naslagwerk gebruiken bij het studeren.

Hele hoofdstukken samenvattingen uit je hoofd na het lezen van een paar hoofdstukken is een goede oefening. Als je bijvoorbeeld veel stof uit je hoofd probeert te leren is het in een samenvatting reproduceren een goede studiemethode. Tijdbalken en formules zijn handige studie gereedschappen om bij de hand te hebben. Het kost natuurlijk best veel tijd om de stof uit te pluizen en deze zelf te maken, en er zijn er meestal veel voor handen in de aanhangsels van boeken en op het internet. Het is sowiezo een handige ‘no-brainer’ methode om terwijl je wat muziek luistert of een pizza punt verorbert met je tentamen- studiestof bezig te zijn.

Als je geen behoefte hebt om zelf aan samenvattingen te zitten zijn er een aantal sites waar je ze vanaf kan downloaden. Ook kan je in de bieb naar uittreksels zoeken van bepaalde werken.

Nuttige links

Studie info handige site met een zoekmachine voor samenvattingen en uittreksels van studieboeken.

Samenvattingen Nog een site met samenvattingen van en voor studenten.

Samenvattingen maken 101 een 4 stappenplan naar een goede samenvatting.

www.Slimstuderen.nl Haal je tentamens met de samenvattingen van SlimStuderen.nl, veel vakken compleet samengevat, eenvoudig te bestellen!