Wat studenten over studie zeggen

Wat studenten over studie zeggen

Wat vinden andere studenten van hun studie?

Volop bezig met je studiekeuze? Wellicht heb je nog geen idee wat je wilt gaan studeren, of twijfel je juist tussen een aantal studies, hogescholen of universiteiten. Daarom wil je graag nog wat informatie om de juiste keuze te maken…

Informatie over studies en opleidingsinstellingen

Geen paniek! Intostudies helpt studiekiezers zoals jij aan meer informatie over verschillende studies, hogescholen en universiteiten. Met behulp van reviews van studenten van de studie, krijg jij een beeld van hoe het er echt aan toe gaat. Geen ‘gemaakte’ verhalen maar the real deal. Deze reviews zijn echt en onafhankelijk van de hogeschool of universiteit in kwestie.

De juiste keuze maken

Het kiezen van de juiste studie wordt steeds belangrijker. De studiefinanciering is omgezet in een lening en hogescholen en universiteiten worden steeds strenger in het selecteren van studenten. Niet alleen aan het begin van de studie maar ook tijdens de studie moet je goed presteren om niet uit te vallen. Desalniettemin maakt nog steeds 30% van de studiekiezers de verkeerde keuze en maakt zijn studie niet af.

Wat studenten zelf vinden

Op Intostudies vertellen studenten wat ze leuk vinden aan hun studie, wat tegenvalt, of het moeilijk is en hoe bijvoorbeeld de docenten en faciliteiten zijn. Daarnaast gaan de reviews over de verwachtingen versus de realiteit van de studie, de eigenschappen die je moet bezitten om een studie succesvol af te ronden en kun je ook lezen waar studenten na hun opleiding terecht zijn gekomen. Met meerdere reviews over heel veel verschillende studies in Nederland is er voor elke aankomende student wel iets interessants te lezen.
Heb je alle informatie gezocht die je kon vinden, ben je naar open dagen geweest, heb je alle reviews gelezen, maar weet je toch nog steeds niet welke studie je moet kiezen? Dan kun je op Intostudies ook terecht voor persoonlijke studiekeuzebegeleiding. Je vindt er verschillende studiekeuzecoaches die allemaal hun eigen specialiteit hebben. Bekijk welk type studiekeuzebegeleiding bij jou past en ga aan de slag met je eigen coach. Op deze manier weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

Vraag het een student

Heb je na het lezen van de reviews op Intostudies nog vragen aan de schrijver van de review? Dan kun je deze student een vraag stellen. Zodoende kun je antwoord krijgen op jouw vraag van een student die echt deze studie volgt.
Naast het lezen van reviews kun je ook de gratis studiekeuzequiz invullen. Met deze quiz krijg je in 7 vragen helder hoe je er voor staat. Vervolgens krijg je een persoonlijk antwoord aan de hand van de antwoorden die je hebt ingevuld. Dit helpt je om een beter beeld van jezelf te krijgen en de juiste studiekeuze te maken.

Voor meer informatie kijk je op Intostudies. Succes met je studiekeuze!