Studenten mobiel

Studentmobiel

Studenten bellen mobiel met korting

Als student zal je veel vrienden maken, maar waarschijnlijk nog meer telefoonnummers verzamelen. Dit hoeft op zichzelf geen probleem te zijn, zolang je een middenweg weet te vinden tussen een hoge telefoonrekening en een kluizenaarsbestaan.

Een tip om je kosten echt laag te houden is om maandelijks een prepaid budget te nemen en deze op een vaste dag in de maand op je telefoon te zetten. Je zult dan nooit over je gezette &euro10-&euro20 heen gaan.

Naarmate je in een situatie komt waarin het belangrijk wordt wekelijks veel te bellen (je doet een jaar bestuur of je hebt heimwee), dan is het verstandig een abonnement af te sluiten. Pre-paid bellen heeft een hoger tarief dan een abonnement maar is handig als controle op je uitgave.

Tips

  • Heb je een eenvoudige- of een smartphone nodig? Smartphones hebben veel functies, alleen is het de vraag of je deze ook gaat gebruiken. Dit kan veel in kosten schelen.
  • Ben je meer een sms-persoon of meer een bel-persoon? Vaak zijn sms-jes erg goedkoop of zelfs gratis. Het beltarief is goedkoper naarmate je minder gratis sms-jes neemt.
  • Sluit een abonnement af met meer minuten dan je van plan bent te gaan gebruiken. Vaak bel je de eerste weken veel meer dan vooraf gedacht. Wanneer je “over je bundel” belt gaan de kosten dubbel omhoog. Dit kan aanzienlijke rekeningen tot gevolg hebben.
  • De verkoper in de winkel wil zoveel mogelijk abonnementen verkopen. Hier verdienen ze hun geld mee. Blijf dus denken onder het luisteren! En laat je geen dingen aansmeren waar je later spijt van krijgt.
  • Vergelijk op internet alle abonnement vormen en soorten. Er zitten hele grote verschillen tussen de providers. Dit kan ook een hoop geld schelen!

Studenten mobiel

Studenten mobiel abonnementen zijn nagenoeg identiek aan gebruikelijke abonnementen, behalve dat zij een tiental procenten goedkoper zijn. Daarbij is ook belangrijk dat de afschrijving plaatsvindt de dag nadat de studiefinanciering gestort is. Dat is fijn voor de begroting van die maand.

Regulier mobiel abonnement

De voorwaarden zijn een wisselwerking tussen:

  • De kosten van het toestel (teveel bij een BlackBerry, aantrekkelijk bij een simpele Nokia)
  • Je belminuten (een sms is meestal een halve belminuut of wordt in een smspakket aangeboden)
  • De duur van het abonnement (goedkoper per maand) naarmate het abonnement langer loopt.

Studentmobiel Sim only abonnement

Sim only abonnementen zijn aanzienlijk goedkoper dan abonnementen die inclusief met een mobiel zijn. Dit komt doordat de kosten van een toestel geen rol spelen bij een sim only abonnement. Als je niet per se de nieuwste mobiel wilt hebben is een sim only abonnement de goedkoopste optie!

Studentmobiel ACTIES

Kijk voor alle studenten mobiel acties op www.studentenmobiel.com